Noorse witte heilbot uit de wok
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Neem voor dit gerecht filets die in blokjes of reepjes kunnen worden gesneden. Niet te dun om uitdrogen te voorkomen, maar ook niet te dik om te voorkomen dat het wokken te lang duurt.
600 g Noorse witte heilbot in blokjes of reepjes
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
1 fijngesneden rood pepertje
2 el verse fijngesneden koriander
1 dl soja saus
2 el sesam zaadjes
2 dl olie om in te bakken
Bereiden
- Leg de Noorse witte heilbot 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
- Marineer de vis 2 – 3 uur in een mengsel van het rode pepertje, de koriander, de soja saus en de sesamzaadjes.
- Giet de marinade af en bak de vis kort (3 minuten) in de olie.
Tip: Eet er sugar beans, kort gekookte verse spinazie of knapperige peultjes bij en rijst met soja saus of zoete chili saus.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Pizza met tonijn
sill i senapssas(haring in mosterdsaus)
Gamba's met pittige saus
Gekooktestrandschelpen ui Portugal
Nieuw-Zeelandse tongfilets